juli 13, 2024

Tuin 24

Alles voor uw tuin

Goede redenen voor het afgraven van de tuin

Ga jij binnenkort aan de slag met het renoveren van de tuin? Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over de redenen waarom je dit wilt doen. Is het bijvoorbeeld jouw wens om een compleet nieuwe tuin aan te leggen? Of is het enkel jouw wens om een gedeelte van de tuin op te knappen? In beide gevallen is een goede voorbereiding essentieel, aangezien je hierdoor in staat bent om de klus op een efficiƫnte wijze af te ronden. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin over de bestaande grondlaag kun je tegen problemen aanlopen. Je moet dus een weloverwogen beslissing nemen en onder andere kiezen voor een minigraver. Je kunt hiervoor terecht bij een minigraver kopen bij Pon Compact.

Waarom de tuin afgraven?

Er zijn meerdere redenen op te noemen voor het afgraven van een tuin, waarbij geldt dat een aantal redenen extra vaak voorkomen. Denk hierbij aan de reden van vruchtbare grond. Oude tuin hebben vaak een bovenlaag die niet meer vruchtbaar is. Afgraven vormt hier een goede oplossing voor. Hierdoor kun je het beste resultaat bereiken wat betreft beplanting in de tuin met bomen en bloemen. Er zal een nieuwe vruchtbare grond ontstaan.

Verwijderen van onkruid

Oude grond zit vaak vol met onkruid, waarbij geldt dat er tevens boomwortels in de grond kunnen zitten. Bij het afgraven van de tuin is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de wortels en hiermee te voorkomen dat er op korte termijn weer nieuwe onkruid ontstaat. Houd rekening met de boomwortels bij het aanleggen van leidingen, riolering of drainage. 

Stevige ondergrond

Om verzakking tegen te gaan is het belangrijk dat er sprake is van bestrating op een stevige ondergrond. Deze stevige ondergrond in de tuin kan je op zelfstandige wijze aanleggen. Houd hierbij rekening met het feit dat je allereerst de grond volledig moet uitgraven om voor een sterke fundering te zorgen. Koop verder voldoende materiaal en veiligheidsartikelen in om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden goed verlopen. Ten slotte moet je de tuin verder afgraven en hiervoor de afmetingen achterhalen. Hierdoor weet je tevens de kosten.